Proposen la participació en el procés de creació de la Marca Empordà a través d'una enquesta

2014-05-27 13:00

El projecte participatiu “Marca Empordà” és una iniciativa col·lectiva dels Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i de l’Ajuntament de Figueres, que treballa en la construcció d’una marca que reflecteixi els valors i l’essència de l’Empordà. Una fita històrica que portarà el territori un pas més enllà amb l’ajuda de tots els empordanesos.

En un entorn de forta competència, on l’excel·lència, més que un objectiu, esdevé una necessitat, l’Ajuntament de Figueres i els Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, lideren el procés de creació de la “Marca Empordà”.

Per això, han encarregat a la Universitat de Vic la diagnosi, conceptualització i execució d’aquesta nova marca que ha de valoritzar tot l’Empordà. L’objectiu cercat no passa, únicament, per la creació de “la marca per la marca”. Això és, una identitat visual per donar respostes a les necessitats del mercat. El procés de creació de la marca Empordà s’ha de concebre, dissenyar i executar en clara connivència i complicitat amb un procés de desenvolupament local amb capacitat per implicar tots els actors econòmics i socials d’aquestes dues comarques.

El projecte “Marca Empordà” és una iniciativa col·lectiva, un procés participatiu, on per davant de tot, els ciutadans i els principals actors de l'àmbit social, de la cultura i de l’economia han de dir la seva per construir una marca que reflecteixi els valors i l’essència de l’Empordà, portant el territori un pas més enllà. És per aquest motiu que s’ha creat l’espai web www.marcaemporda.cat, on s’informa a la ciutadania de tot el procés, i el que és més important, es demana la seva participació: “Entre tots estem construint el nostre Empordà. Quin és el teu? Digues la teva pel teu territori!

El procés que s’inicia és obert, transparent i participatiu. Les marques de territori han de traspuar identitat local, valors compartits, imatges conegudes. Així doncs, aquest projecte compta amb la participació de la societat civil de les dues comarques, en base a l’organització de diverses trobades col·lectives amb ciutadans o bé mitjançant entrevistes individuals per saber què en pensa, de l'Empordà, tota la ciutadania. A la vegada, l’espai web www.marcaemporda.cat obre, a tothom qui hi vulgui participar, una enquesta que permetrà comptar amb l’opinió de gran part dels ciutadans d’ambdues comarques. D’altra banda, es recolliran opinions amb el mateix qüestionari de la web en diferents punts del territori, per tal d’arribar a les franges d’edat menys internautes, amb la ferma voluntat que ningú quedi al marge d’aquest procés, i, alhora, tothom pugui donar la seva opinió.

Per estar al dia de totes les novetats es pot seguir el compte de Twitter @marcaemporda.

Us animem a participar d’aquesta iniciativa, que significa una fita històrica en la promoció de l’Empordà, sigui a través de les trobades o bé fent ús de les eines del web www.marcaemporda.cat