Promoció Econòmica de Figueres ha tramitat 17 microcrèdits per valor de més de 200.000 euros

2015-02-26 13:00

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres va iniciar la tramitació durant l’any 2014 de disset operacions per a projectes d’emprenedoria que aspiraven a aconseguir finançament a través dels microcrèdits que atorga Microbank de “la Caixa”. L’import total que s’ha gestionat puja fins als 206.500 euros. El servei d’assessorament per a emprenedors que no aconsegueixen finançament pels canals habituals va néixer fa quatre anys com una prova pilot iniciada pels ajuntaments de Figueres i Roses, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Caixabanc SA. Després d’aquest període s’han atorgat certificats de viabilitat per un valor, global, superior al milió d’euros. 

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, valora molt positivament els resultats assolits i reflexiona que “pots tenir una idea, pot ser que sigui una bona idea, pot ser que aconsegueixis crear un pla de negoci amb cara i ulls; i també pot ser que quan vagis a demanar finançament per posar-lo en marxa, el banc et digui que no”.

És per aquest motiu que “des de l’àrea de Promoció Econòmica acompanyem als emprenedors en aquest difícil tràmit, mitjançant una gestió molt personalitzada del responsable de la tramitació d’aquests microcrèdits que ens ha permès arribar, un altre cop, a xifres rècord a Catalunya: disset operacions per un valor total de 206.500 euros", afegeix Toro.

Les persones que desitgin rebre més informació sobre els microcrèdits es poden adreçar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres situada a l’Avinguda M. Anglada número o contactar a través del telèfon 972 67 42 61 o l’adreça electrónica promocioeconomica@figueres.org