Projecte Lola crea el Premi Memorial Pere Fiol i Torrent per a alumnes de primària

2023-07-18 10:00

Pere Fiol sempre va sentir la necessitat de protegir els més vulnerables i, per aquest motiu, va treballar incansablement per defensar els seus drets. Creia fermament en què una societat avançada ha de ser respectuosa i justa amb tots els éssers vius. Aquesta convicció el va portar a cofundar Projecte Lola i a implicar-se personalment en cadascuna de les iniciatives de l’associació. Estava convençut que el canvi cap a una societat animalista havia de començar a les escoles amb els més petits, per això es va deixar la pell en el desenvolupament de Lola Educa, un dels pilars més importants de l’entitat. “És un projecte en el qual en Pere va posar molta energia i per això, hem creat aquests premis, com a mostra d’agraïment a la seva tasca”, explica Noemí Morales.

La finalitat de Lola Educa és conscienciar i sensibilitzar sobre els animals per garantir la seva protecció i benestar. Educar els nens i nenes d’avui, que són els adults del futur, és el camí per crear una societat més amable on els membres de la qual han crescut amb valors necessaris com l’empatia, el respecte i el benestar dels animals. En aquest sentit, Pere Fiol va ser un membre actiu en diversos projectes com les xerrades a les escoles denominades Lola va a l’escola o el programa de televisió "La gata Lola", emès a Empordà TV, iniciatives que el van portar a conèixer molta gent a qui va transmetre la seva convicció.

El Premi Memorial Pere Fiol i Torrent està pensat perquè hi participi l’alumnat de 1r i 2n de Primària de les escoles de Catalunya i la temàtica central consisteix a respondre la pregunta: “Què fem per ajudar els animals?” Cada nen o nena podrà participar fent un dibuix de caràcter animalista i d’estil lliure acompanyat d’una frase que resumeixi l’essència de l’obra. Seran les escoles qui faran la selecció de les obres finalistes que, posteriorment seran entregades a l’associació animalista. El premi seran 3 lots de llibres de temàtica animalista, que s’entregaran a les 3 escoles guanyadores.

Les ganes de crear una societat millor de Pere Fiol van ser i són un exemple per a tots els qui ens estimem els animals, i són també el motor per als membres de Projecte Lola per continuar treballant en la mateixa línia.