Primers contactes entre Figueres i St Petersburg per acords de col·laboració mútua

2011-01-13 17:00

Inaugurada la reforma del Museu Dalí a Sant Petersburg, la delegació municipal ha iniciat la ronda de contactes amb representants de diferents sectors de la ciutat nord-americana. Segons el vicealcalde, Francesc Canet, “el balanç de les reunions és molt satisfactori, amb alguns temes concretats que ens els propers dies o setmanes veuran la llum”.

Els contactes han començat amb una trobada amb el responsable de Medi Ambient de la ciutat, Mike Connors, qui ha confirmat la seva assistència a l’edició 2011 del The Figueres Conference. Una cita que enguany es dedica a l’aigua i en la que Connors hi assistirà acompanyat de representants de la Facultat de Ciències Marines de Universitat South Florida.

En matèria de promoció i turisme, la delegació figuerenca -amb els regidors Elelman i Bertran acompanyant al vicealcalde- s’han reunit amb els presidents de les cambres de comerç a la zona amb qui han explorat les vies de col·laboració com realitzar una fira de productes locals figuerencs i empordanesos (vi, oli, gastronomia i altres) a St Petersburg i, a més, la gravació a Figueres d’un programa de televisió d’àmbit nacional americà fent promoció dels productes empordanesos. Estrictament en matèria de turisme s’ha mantingut una reunió amb responsables de turisme de l’aglomeració Tampa Bay –la qual agrupa 21 ciutats de la zona amb més d’1 milió d’habitants- amb els que s’ha acordat fer promoció conjunta de les dues ciutats a través dels dos museus, difusió a les respectives oficines de turisme o la col·laboració amb estands de promoció quan les dues ciutats coincideixin en fires de turisme.

Pel que fa als possibles intercanvis, la delegació figuerenca ha acordat en una reunió al College of Sant Petersburg, la possibilitat que estudiants locals viatgin a la localitat nord-americana el proper estiu per fer cursos de perfeccionament de l’anglès, entre d’altres. Els possibles intercanvis no es queden només en l’àmbit de l’ensenyament. En la cultura es plantegen estades d’artistes a la zona o, per exemple, possibles gires de grups teatrals.