Presenten 'Una pedra a la sabata' a la Biblioteca de Figueres

2013-04-04 20:00

Aquest divendres el Grup d'empordanesos i d'empordaneses per la Solidaritat - GEES presenta a la Biblioteca de Figueres el llibre "Una pedra a la sabata". L'acte el conduirà l'escriptor i periodista figuerenc Sebastià Roig i començarà a un quart de nou del vespre.

Aquest llibre "Una pedra a la sabata" és el resultat de quinze anys del calendari solidari del GEES. És un passeig per aquesta petita història a través de les imatges i els textos publicats, dels quals s'ha fet una selecció que il.lumini tant l'esperit com l'objectiu que inspiren la seva publicació. Al llarg d'aquest temps s' ha comptat amb la participació sostinguda i generosa de vint artistes gràfics que han il.lustrat els diferents temes. 

Les il.lustracions i els textos entorn a  sis grans blocs: la necessitat de la Justícia, la irracionalitat de les Fronteres, tant les que els governs dibuixen en els mapes com les que cadascú alça en el seu interior, l'addicció malaltissa al Poder, que violenta les voluntats de les persones i els col.lectius, el paper dels Mitjans de comunicació, vehicles de transformació i revolta o d'amansiment i alienació de l'opinió pública, i la pobresa, la vergonya de la nostra espècie, que arrabassa a la terra dels altres allò amb el que desprès es trafica i mercadeja per a major benefici d'uns pocs i la Pau com a cultura transformadora, 

“Una pedra a la sabata” és un llibre que vol desvetllar, a voltes incomodar i també impulsar a actuar i transformar el nostre món.

L'acte es complementarà amb la xerrada "Respostes davant la crisi" a càrrec d'Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau.