Presenten l'audiovisual "Llers i el pessebre vivent" a Catcinemes

2011-04-07 12:00

Aquest divendres a les 5 de la tarda es presenta a Catcinemes de Figueres "Llers i el pessebre vivent" una producció de Fem País TV realitzada pel creador audiovisual Jaume Pahissa a partir de l’'obra que cada Nadal es representa a Llers.

La XVI edició del Pessebre que organitza l'Associació juvenil Brullersenca va experimentar una notable transformació amb una nova escenografia, nou muntatge musical i un nou text a càrrec del periodista Francesc Cruanyes que, fidel al seu estil directe i compromès, combinava el relat de les escenes bíbliques amb el paisatge del segle XXI.

Fou aquesta adaptació del pessebre tradicional a la realitat contemporània –la veu en off alerta del pes de les noves infraestructures sobre el territori (el TGV, la MAT, l’'Autopista, els molins de vent, la Presó) i d'’altres fenòmens com ara la proliferació de Pares Noel que amenacen els Tres Reis– el que va moure al cineasta a elaborar el documental que ara, tres mesos després, es presenta amb un format d'’alta qualitat.

"Llers i el pessebre vivent" es preestrenarà aquest divendres 8 d’abril a la Sala I dels Catcinemes de Figueres i durant tota la setmana següent es projectarà com el curt que precedeix a la pel·lícula programada. El documental compta amb el suport de l'Ajuntament de Llers i la col·laboració de Trà infografia, Fromzero i Espelt Viticultors.

L'acte de presentació constarà d'uns breus parlaments a càrrec dels productors, representants municipals i autoritats convidades. Tot seguit, després de la projecció, se servirà una degustació de vins i caves del celler Espelt.