Presenten La Maleta de Portbou

2014-04-06 20:00

El passat dissabte, 5 d'abril, a Portbou sota l'organització de la delegació de la Fundació Catalunya Europa a l'Empordà es varen dur a terme una sèrie d'actes a la memòria de Walter Benjamin. L'acte central fou la presentació de la revista La Maleta de Portbou a càrrec del seu director, Josep Ramoneda, que fou presentat pel periodista portbouenc Ramon Iglesias.

Prèviament, la ruta Walter Benjamin a Portbou, des de l'estació fins al Memorial Karavan, sota el guiatge de Jordi Font, director del MUME,i de Joan Gubert, cronista oficial de Portbou, acabà amb un sentit homenatge al pensador alemany davant el monòlit en el cementiri municipal que recorda la seva mort.

Finalment, un dinar-tertúlia en el restaurant Passatges amb Josep Ramoneda i moderat per Jörg Zimmer, director de la Càtedra Walter Benjamin de la UdG, i amb la partcipació de 35 assistents posà cloenda a la jornada.

Tots els actes varen comptar amb l'assistència del President Pasqual Maragall, fundador i president de la Fundació Catalunya Europa.