Presenten la cervesa Rufa de Blat dels Aiguamolls

2014-06-08 20:00

Dins el marc de la celebració de la 16a Fira del Pa de Castelló d'Empúries, aquest diumenge s'ha presentat a la Capella Convent Santa Clara la tercera varietat de Rufa Cervesera de l'Empordà, la Rufa de Blat dels Aiguamolls de l'Empordà.

Per a crear aquesta nova varietat s'ha col·laborat amb els Flequers Artesans de les comarques gironines experimentant amb diferents blats antics que aquest col·lectiu ha recuperat per fer el seu ja famós Pa de Tramuntana.

Així doncs, s'ha creat aquesta nova cervesa, la Rufa de Blat, feta amb blat Florence Aurora cultivat als Aiguamolls de l'Empordà, la qual cosa demostra la importància que donen en l'elecció de productes de gran qualitat i de l'Empordà per elaborar les seves varietats cerveseres.

A l'ampolla d'aquesta nova varietat també s'hi mostra la imatge dels Flequers Artesans de les comarques gironines fent esment de l'estreta col·laboració que han mantingut en la seva creació.

Rufa Cervesera de l'Empordà la formen en Joan Benejam i en Marc Mallol, enginyers provinents del món vitivinícola que van decidir aplicar els seus coneixements en fermentacions per elaborar les primeres cerveses Empordaneses.

Fins a dia d'avui, han creat en total dues varietats de cerveses que ja s'estan comercialitzant i, aquesta tercera, que han volgut donar a conéixer públicament avui a la Fira del Pa de Castelló d'Empúries de la qual n'han fet la presentació oficial i llavors s'ha pogut gaudir del seu tast.