Presenten les jornades "L'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic"

2010-09-13 17:08

L'Institut d'Estudis Empordanesos, l'Associació Via Pirena i el Setmanari de l'Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, els ajuntaments de Llançà, Palau-saverdera, Pau, Rabós d'Empordà i Vilajuïga, els cellers Empordàlia i Espelt i la D.O. Empordà, organitzen les primeres jornades sobre "L'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic".

Aquestes jornades se celebraran els dissabtes 18 de setembre (Vilajuïga), 25 de setembre (Llançà), 2 d'octubre (Palau-saverdera) i 9 d'octubre (Pau), conjuntament amb un programa de visites guiades a quatre indrets emblemàtics de la comarca: el parc agrícola de la pedra seca de Vilajuïga, el monestir de Sant Quirze de Colera, la Torre Mornau i la Cooperativa Empordàlia.

Al mateix temps, el Celler Espelt organitza una exposició sobre el tema: "Visions femenines del paisatge empordanès", que s'inaugura aquest divendres, 17 de setembre, a les 20 hores.

La presentació del programa i els objectius de les Jornades tindrà lloc aquest dijous, 16 de setembre, a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (2.00). Hi participaran:

Pere Vila, vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Modest Soy, president de l'Associació Via Pirena
Pere Gifre, president de l'Institut d'Estudis Empordanesos
Joan Armangué, director de les Jornades

En acabar l'acte se servirà una degustació de vins oferta pel Consell Regulador de la D.O. Empordà.