Presentació del llibre 'ACXZ' de l’artista Adrià Ciurana a la Biblioteca de Figueres el 2 de juliol

2015-06-27 12:30

El dijous 2 de juliol a dos quarts de vuit del vespre la Biblioteca de Figueres acull la presentació del llibre "ACXZ" d'Adrià Ciurana.

Aquesta nova publicació de l'Editorial Crani parteix de la documentació fotogràfica de l'obra de l'artista Adrià Ciurana, i el taller com a espai de canvis. A partir d'aquí, l'artista va incloent altres elements vinculats a problemàtiques de la seva vida personal, com llistats de medicaments o diagnòstics de comportament, als quals se sumen els encartaments de cinc poemes escrits per ell.
Amb aquesta publicació, Jordi Mitjà i Jesús Novillo –editors de Crani– inicien una nova etapa en el seu projecte editorial, en la qual es prioritza el treball de col·laboració entre artista i editor durant tot el procés de treball; des de la concepció, fins a la producció. 

A propòsit de la presentació d’aquest llibre, el mes de juliol es podrà visitar a la Biblioteca l’exposició “Llibres d’artista. Una selecció feta per l’Editorial Crani de Lladó”.
Es tracta d’una mostra d'algunes de les edicions realitzades des de l'editorial, i d'altres de la col·lecció particular dels editors.En ocasió de l'exposició, s'editarà un dels textos més emblemàtics sobre aquest tipus d'edicions, "El nuevo arte de hacer libros" escrit per Ulises Carrión (publicat a "Second Thoughts", Void Distributors, Amsterdam, 1980).