Presentació de la nova collita de l'Oli de l'Empordà a Figueres

2023-11-30 17:30

La Denominació d’Origen Protegida de l’Oli de l’Empordà presentarà a Figueres la nova collita. Serà el dissabte 2 de desembre a la Plaça Catalunya de 10 a 14h. Durant tot el matí s’instal·larà un espai per donar a conèixer l’oli nou de l’Empordà, on també es podrà tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP.

Escape box sobre l’oli d’oliva

Els assistents a la presentació també podran jugar a “El joc de l’oli” un escape box creat pel Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural per promocionar l’oli d’oliva verge català. Es tracta d’un joc que aporta coneixements bàsics d’aquest sector i està adreçat tant el públic adolescent com adult.

La nova collita està apadrinada pel col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent i per promocionar-la durant el mes de desembre els seus restaurants disposaran d’aquest oli a les seves taules. Els restaurants de La Cuina del Vent que hi participen són: Falconera, Amiel&Molins, Els Pescadors, Rom Duran, Castell de Peralada, Norat-Hotel Terraza, Can Jeroni, La Taverna del Barri Vell, Sumac, El Corral de Sant Quirze, L’Encesa, El Portal de Bàscara, Orígens i Noray.

Més enllà de la presentació de l’oli nou a Figures, la nova collita també es presentarà a Girona en un acte que es farà el 16 de desembre a l'exterior del Mercat del Lleó de 10 a 14h.

L’acte de presentació té el suport dels Ajuntaments de Figueres i Girona; els col·lectius gastronòmics La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons; el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona; i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Una collita de qualitat 

Pel que fa a la collita d’aquest any, el president de la DOP Oli de l’Empordà, Simón Casanovas explica que “es preveu una collita de molta qualitat”. Tot i això afegeix la producció “es reduirà de prop del 50% comparada amb la de l'any passat, pels efectes de la sequera, que ha provocat que es facin poques olives. Calculem que produirem uns 150.000 litres, d'una collita que va començar a principis de novembre. No recordem que hàgim passat mai, tres anys seguits de sequera ", lamenta el president.