Prenen possessió sis nous consellers comarcals

2013-11-06 13:00

Aquest dimarts a la tarda el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va celebrar un ple extraordinari en el transcurs del qual van prendre possessió sis nous membres de la institució, després de les renúncies produïdes en les darreres setmanes.

En concret, el passat mes de setembre es va donar compte de la renúncia de cinc consellers comarcals del grup de CiU. Aquesta formació va decidir que a mig mandat volia promoure un relleu dels components que no tenen responsabilitats de govern, per tal de donar entrada a nous alcaldes i regidors perquè així es familiaritzessin més amb l’administració comarcal.

Els consellers que van presentar la seva renúncia foren: Maria Josep Dubé i Moreno, regidora de l'Ajuntament de l'Escala; Isidre Felip i Isern, alcalde de Terrades; Enric Gironella i Colomer, alcalde de Cistella; Josep Guiolà i Camps, alcalde de Sant Climent Sescebes, i Joan Itxart i Romagosa, regidor de l'Ajuntament de Peralada.

Els nous consellers, que van prendre possessió ahir, van ser els següents: Mònica Nadal i Pairó, alcaldessa de Pedret i Marzà; Joan Albert i Teixidor, alcalde de Ventalló; Joan Figueras i Pomés, alcalde de Cadaqués, Sònica Martínez i Juli, alcaldessa de la Jonquera i Elisabet Cortada i Bayés, regidora de l'Ajuntament de Portbou.

D’altra banda, després de la pèrdua de la condició de conseller comarcal de Joan Via i Ferrer, alcalde de Fortià, membre del grup del PSC i que va morir el passat 26 d’octubre, ahir també va prendre possessió el seu substitut, Josep Tremoleda i Burjats, regidor de l’Ajuntament de Saus-Camallera.

Els nous consellers comarcals van prometre el seu càrrec –alguns van utilitzar la fórmula “per imperatiu legal”- i van manifestar la seva satisfacció per accedir a la institució comarcal i la seva voluntat de treballar fermament pel futur de l’Alt Empordà. El president, Xavier Sanllehí, els va donar la benvinguda i els va desitjar tota mena d’encerts en les seves noves responsabilitats.