Premien els millors cartells dels 341 presentats al concurs del Dia Mundial Sense Tabac

2015-06-01 18:00

El jurat del 14è concurs comarcal de cartells del Dia Mundial sense Tabac ha valorat els  341 cartells presentats pels alumnes de set instituts d’educació secundària de la comarca que han participat en l’edició d’enguany. Aquest concurs s’organitza en el marc del Programa Comarcal de Prevenció de Drogodependències de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal i té com a finalitat sensibilitzar els adolescents i joves sobre els danys que comporta per a la salut el consum de tabac.

El jurat, que ha tingut en compte l’originalitat, la qualitat artística i la idoneïtat del missatge tramés, ha acordat atorgar el premi al cartell guanyador a la proposta creada per Daniel Barris Sanjaime, alumne de 1r d’ESO del Centre Escolar Empordà de Roses. El guanyador ha rebut un premi de 100 euros i el centre un altre de 300 euros, en aquest cas bescanviable en material pedagògic.

El jurat també ha decidit atorgar accèssits als cartells presentats pels alumnes següents: Àngela González, de l'institut Illa de Rodes, de Roses, i Jennifer Zamora, de l'institut Cap de Creus, de Cadaqués. El concurs s'ha realitzat sota el lema “Aturem el tabac”, la proposta que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet per aquesta edició i que fa referència a la necessitat d'aturar el comerç il·legal de productes de tabac.

El lliurament de premis s'ha fet aquest dilluns al migdia, en presència de dos dels guardonats (Barris i González), professors dels dos instituts i tècnics de l’àrea de Benestar. Els cartells premiats es poden veure a la sala d'exposicions del Consell Comarcal fins al 12 de juny.

Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar els joves adolescents sobre els danys que comporta per a la salut el consum de tabac i vol estimular la reflexió per prevenir la  seva iniciació. Per això la convocatòria del concurs va adreçada als alumnes d'ESO dels centres d'ensenyament de la comarca i està oberta a la participació individuals, grupal o col·lectiva.

El cartell guanyador i els dos finalistes s'utilitzaran com a base per a l'elaboració de materials educatius que seran distribuïts en els instituts de la comarca durant el proper curs acadèmic. Habitualment es tracta d'un calendari escolar il·lustrat amb els cartells i que es distribueix per les aules amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat sobre els efectes del tabac i el seu consum.