Premi Inclusió Social 2018 al projecte 'Música x recordar' de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres

2019-01-18 12:30

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social 2018 al projecte "Música x recordar" de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. Aquesta iniciativa pretén reforçar el treball amb adolescents i joves en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa a través d'un projecte intergeneracional amb persones grans afectades per la malaltia de l'Alzheimer que a través del cant, el ball i la música generaran un espai de trobada que reforci el llaços d'amistat i respecte entre les dues generacions.

Més concretament, el projecte premiat vol reforçar l’oferta de recursos d’atenció a la malaltia d'Alzheimer i altres demències a la comarca de l’Alt Empordà i alhora oferir un projecte a joves estudiants d’ESO que presenten dificultats per seguir amb la trajectòria formativa formal. El Premi Inclusió Social 2018 dotat amb 6.000 euros permetrà que aquest curs escolar 60 alumnes de 2n i 3r d’ESO d’entre 13 i 17 anys de l’Institut Ramon Muntaner i unes 200 persones grans amb malaltia d'Alzheimer i altres demències provinents de centres residencials, casals cívics i de l’Associació Malalts d’Alzheimer de Figueres puguin desenvolupar aquest projecte orientat a millorar la qualitat de vida d’ambdós col·lectius.

Aquesta és la sisena edició d’aquesta convocatòria que en les edicions anteriors ha premiat les següents iniciatives: Projecte “Teatre a l’abast” del Grup Centre de lleure El Dofí i l’associació de teatre juvenil a Mossegades (2017), projecte “Grans Experts” de Càritas Diocesana de Girona (2016), projecte “Tothom pot navegar” del GEN Roses (2015), projectes “La cuina, cooperativisme a foc lent” de la Cooperativa Eines i com a accèssit el projecte laboral “Reciclatge de paper” de l’Associació El Tamariu (2013). L’any 2014 no hi va haver convocatòria.