Premi Fundació Scientia a l'Emprenedoria de la First Lego League per a AD1714 de l’Institut Deulofeu

2015-01-24 17:00

L’equip Estanys Robotmania de l’escola Els Estanys de Platja d’Aro és el guanyador del primer dia del torneig de robòtica First Lego League que ha tingut lloc aquest matí a l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona. En total, s’han repartit vuit premis entre els 15 equips que avui han competit en el desafiament “World Class” amb el repte de trobar solucions reals i innovadores per a l’adquisició de coneixements i habilitats útils en el segle XXI per al desenvolupament personal i professional. Demà ho faran 16 equips més. L'equip AD1714 de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres ha obtingut el Premi Fundació Scientia a l’Emprenedoria.

El premi Fundació Scientia és el màxim reconeixement atorgat a un equip que destaca per ser un model de respecte als valors First Lego League (treball en equip, cooperació, repte d’afrontar problemes desconeguts fins ara, etcètera) i per haver aconseguit l’excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic. El projecte d’Estanys Robotmania ha proposat un nou mètode per aprendre a tocar la flauta a partir d’un programa informàtic amb sensors de la plataforma Arduino. El jurat ha destacat la seva gran capacitat de treball en equip ja que els seus integrants “representen un bon exemple del model que hauria de seguir l’educació del futur”. El jurat també ha valorat “la qualitat del projecte científic, la fantàstica presentació de la seva idea i el nivell brutal dels participants” que han sabut repartir els diferents rols i a qui han augurat “molt de futur”.

En aquesta cinquena edició, la FLL Girona compta amb més participants que mai: més de 250 joves d’entre 10 i 16 anys, repartits en 31 equips provinents d’instituts de secundària de la demarcació i d’iniciatives particulars.  En les dues jornades de torneig, els  participants posen a  prova el seu talent i el seu enginy a través de diverses proves que es desenvolupen des de les 9 del matí a les 2 del migdia a l’Escola Politècnica Superior.

La FLL és una competició d’abast mundial que s’estructura en lligues locals. Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal i, d’aquesta, a un torneig mundial. Espanya és la tercera potència mundial amb 20 tornejos classificatoris, més de 1.000 equips i més de 8.000 participants. D’aquests tornejos locals sorgiran les 36 formacions que disputaran la Gran Final FLL World Class Espanya.  Els vencedors de la final espanyola gaudiran de l’oportunitat de participar en tornejos internacionals com ara el World Festival (Sant Louis, EEUU, al mes d’abril) o l’Àsia Pacific Open (Sidney, Austràlia, al mes de juliol).