Premi dels Ateneus per al cicle 66Butaques de La Cate

2021-12-22 19:00

Aquest dimarts 21 de desembre, La Cate ha estat reconeguda amb el 1r premi en la categoria de ‘Creativitat Artística’ pel seu cicle de concerts ’66 Butaques: acció musical’, durant la celebració de la 32a edició dels Premis Ateneus que atorga cada any la Federació d’Ateneus de Catalunya. 

El premi que va recollir el president de l’entitat, Lluís Illa, durant l’acte que va tenir lloc a la Carpa del Circ Històric Raluy, situat al Moll de la Fusta de Barcelona.

Aquest 1r premi (el tercer que rep l’entitat en els darrers anys) reconeix una proposta innovadora i arriscada. El cicle ‘66 Butaques: acció musical’, que en aquests moments està immers en la seva tercera edició amb noms com Maria Jaume (guanyadora, entre altres
premis, del Sona9) o Joan Colomo, és una aposta decidida de l’entitat per cobrir un espai desatès, fora dels grans festivals que acull la comarca, i fer-ho des d’una perspectiva i format en què la música és la seva principal raó de ser, per davant de la festa i el concepte de gran
esdeveniment, buscant una relació públic-artista més íntima.

El cicle, que està tenint gran reconeixement per part del públic i crítica, compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i l’ICEC (Institut català de les empreses culturals), el patrocini de Rufa (cervesa artesana de l’Empordà) i la col·laboració de Visible Studio, Comoyoko, Cube, Nord, el Bar de La Cate, Prodifusió i l’Hotel Duran. La 3a edició continuarà aquest 2022 amb actuacions destacables com Rodrigo Laviña y su combo, Tarta Relena o Iris Deco.

En el mateix acte, La Cate va ser reconeguda, també amb un premi honorífic per la celebració, aquest 2021, del seu centenari. Un nou reconeixement per una entitat forta i que mira al futur.

Foto: Toni Galitó