Preestrena del 'Hamlet' del FITAG a La Cate de Figueres

2016-08-18 11:00

Aquest diumenge 21 d’agost, a la sala La Cate de Figueres, tindrà lloc la preestrena de l’obra de teatre Hamlet, coproducció de la setzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) del 2016. Es tracta d’un projecte internacional dirigit pel reconegut promotor uruguaià Raúl Rodríguez da Silva, que s’estrenarà oficialment el dia 24 al Centre Cultural La Mercè de Girona, i que es podrà veure fins al proper 27 d’agost.

El director d’aquesta nova posada en escena del clàssic de William Shakespeare ha explicat que aquesta versió de Hamlet no tracta d’un personatge permanentment dubitatiu, ni edípic, sinó d’un jove estudiant, futur hereu d’un regne, que rep per sorpresa la visita de l’espectre del seu pare mort, que se li apareix perquè vengi el seu assassinat, perpetrat pel seu oncle, potser amb la complicitat de la seva pròpia mare.

«Posar en escena Hamlet sempre serà un repte enorme, fins i tot un atreviment per al qual cal que ens omplim del coratge necessari per afrontar una obra mestra com aquesta, i tornar a escriure-la en escena», ha destacat Raúl Rodríguez. Justament el repte és aconseguir que aquesta recreació, en el marc del FITAG, sigui capaç de tocar emotivament i reflexivament tots els espectadors.