Portes obertes al Museu de l'Empordà per veure obres d'Antoni Tàpies

2012-02-09 14:00

Aquest proper cap de setmana (11 i 12 de febrer) el Museu de l'Empordà obrirà gratuïtament les portes per tal que tothom pugui conèixer de primerà mà obra original d'Antoni Tàpies que moria aquesta setmana. Es troba a l'espai Dau al Set amb altres obres de Modest Cuixart i Joan Ponç i que van arribar al museu gràcies a la donació realitzada pel matrimoni Moncanut l'any 1962.

Són algunes de peces del denominat art màgic, que es situa entre els anys 1946 i 1955, i fa de pont entre les experiències prèvies a la guerra civil -les d’ADLAN i del GATCPAC- i el surrealisme de postguerra. Es tracta del moment d’immersió en la gestació i consolidació del grup Dau al Set, al costat de Joan Brossa, Arnau Puig i Joan Josep Tharrats, tot un conjunt d’artistes que comparteixen l’admiració envers el surrealisme i la necessitat de crear.

Mons fantàstics i demoníacs, poètiques inaudites i colpidores i espais atapeïts de fetilleria i bruixeria configuren l’esperit del que va ser Dau al Set, un brollador d’art Innovador.

Recentment el Museu de l'Empordà ha incorporat a sala les il·lustracions que l'any 1958 Antoni Tàpies i Modest Cuixart van realitzar per l'obra teatral de Francisco Goday, "Iscar" i les que els mateixos artistes van realitzar per a l'obra poètica "Cinco días" i per a "Lamentación de Orestes", també de F. Goday.