Portbou, Port de la Selva i Vilamanisc​le signen conveni amb la Piscina Municipal de Roses

2014-03-14 10:00

Els habitants i entitats de Portbou, El Port de la Selva i Vilamaniscle, podran a partir d’ara fer ús de les instal·lacions esportives i serveis de la Piscina Municipal de Roses en unes condicions molt favorables, com són la reducció d'un 20% de la quota de matrícula o els programes d'activitats aquàtiques per a escoles i casals municipals.

Aquestes condicions preferents són fruit del conveni de col·laboració signat aquest matí per  la presidenta de la piscina municipal i alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els alcaldes de les poblacions de Portbou, Josep Lluís Salas; Port de la Selva, Josep Maria Cervera; i Vilamaniscle, Ramon Bonaterra; que arriben després dels recents acords signats amb els municipis de Castelló d’Empúries, Llançà, Cadaqués, Sant Pere Pescador, Vilajuïga i Pau.

La Piscina de Roses ofereix actualment una àmplia i diversificada activitat esportiva, de salut i de lleure als habitants de Roses i de la seva àrea d’influència. Concretament i segons les darreres dades estadístiques, el 70% dels més de 1.800 abonats que té la instal·lació són de Roses, i el 30% restant prové dels municipis veïns. Aquestes dades, juntament amb altres que fan referència a la participació als programes de natació, a l’activitat escolar..., demostren el caràcter supramunicipal de l'equipament esportiu.

Amb la signatura d’aquests convenis s’enforteix encara més la relació entre les parts i es permet que els habitants d’aquests municipis gaudeixin dels mateixos avantatges que les persones empadronades a Roses. Així, l'import de la matrícula que hauran d'abonar a partir d'ara els veïns de Portbou, Port de la Selva i Vilamaniscle, gaudirà d'un 20% de descompte, que també serà acumulable a les nombroses promocions que s’ofereixen al llarg de l'any.

Un altre àmbit que es veurà reforçat és el de l'esport escolar, gràcies a l'organització d'activitats aquàtiques per als alumnes de primària de les escoles públiques d’aquests municipis, que permetrà als infants la realització d'un trimestre d'activitats a la Piscina Municipal a preus preferents. En aquest punt, els respectius Ajuntaments es comprometen a col·laborar amb els centres escolars perquè puguin desenvolupar aquests programes.

Altres millores adoptades són la realització dels programes d'activitat aquàtica recreativa sota unes condicions econòmiques especials per als casals que siguin organitzats o promoguts pels respectius ajuntaments, així com l'aplicació de descomptes per als membres d'entitats esportives o clients d'establiments hotelers. 

Per la seva banda, els ajuntaments es comprometen a difondre a través dels seus mitjans (butlletins, web...) les condicions especials, activitats i serveis oferts per la Piscina Municipal de Roses, per tal de fer arribar aquests avantatges a tota la població.

La signatura d'aquests acords forma part de les actuacions de dinamització impulsades per la Piscina Municipal amb l'objectiu d'apropar l'esport, el lleure i la salut al major nombre possible d'usuaris.