Port de Roses instal·la un dipòsit d’aigua reciclada per a la neteja de les embarcacions esportives del GEN

2024-03-26 10:30

El Port Esportiu de Roses ha instal·lat un dipòsit d’aigua reciclada de 5.000 litres de capacitat que posa a disposició del Grup Esports Nàutics per a la neteja de les seves embarcacions. El servei s’ofereix de forma gratuïta i se suma a la instal·lació ja existent de 10.000 litres de capacitat, que dona servei a les embarcacions amarrades al port.

El nou dipòsit està situat al costat de la rampa que els esportistes del GEN utilitzen per a l’entrada i sortida a mar de les seves embarcacions. S’omple diàriament amb aigua provinent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Roses (EDAR) del Consorci d’Aigües de la Costa Brava i compta amb mànegues i dispositius de cabal que permeten la neteja d’embarcacions amb un consum mínim d’aigua.

Aquest és el segon dipòsit d’aigua regenerada que s’instal·la al Port Esportiu. El primer d’ells, l’anomenat ‘Cavallet Blau’, té una capacitat de 10.000 litres i està situat a l’entrada del port, des d’on és fàcilment accessible a qualsevol tipus d’embarcació.