Podem Figueres, Iniciativa i Esquerra Unida es presentaran junts a les eleccions municipals

2015-03-02 11:00

Les assemblees locals d'Iniciativa per Catalunya Verds i d'Esquerra Unida i Alternativa a Figueres han aprovat, aquesta setmana, unir objectius i esforços amb Podem Figueres per així presentar-se junts a les eleccions municipals del mes de maig amb un projecte en comú i com una alternativa política real de canvi a la ciutat.

Les tres formacions ja s'havien reunit en dues ocasions, però aquest dijous van acordar concórrer a les eleccions municipals en una candidatura conjunta, i els propers dies decidiran quina és la millor forma i denominació per confluir finalment en una candidatura de canvi, alternativa i d'esquerres a Figueres. Podem Figueres, ICV i EUiA coincideixen en la voluntat d'incidir en el proper govern i canviar la ciutat cap a un model més just socialment, més participatiu i més transparent.

La justícia social i la igualtat són les línies prioritàries en el programa que ja han començat a debatre i que, des d'aquesta setmana, estan desenvolupant per presentar-lo, al més aviat possible, a un debat més ampli amb la ciutadania de Figueres. Amb aquest objectiu, ja han constituït tres comissions de treball per redactar un primer document programàtic. L'esborrany d'aquest document ha de servir per plantejar a la ciutadania les propostes que possibilitaran el canvi a Figueres cap un model de ciutat més just.