Poda dels plataners centenaris de la plaça de la Palmera

2011-02-10 14:00

L’àrea municipal de Parcs i Jardins, a través de l’empresa Ecoserveis, està realitzant aquests dies una operació de poda als plataners centenaris de la plaça de la Palmera de Figueres. L’acció té com a objectiu garantir la seguretat tant als vianants i vehicles, com als edificis que envolten la plaça i continuar amb el control del bon creixement d’uns exemplars que fa 25 anys van patir una poda dràstica. La poda es preveu s’allargui fins a mitjans de la setmana vinent.

“Aquesta acció ens permet realitzar una descàrrega de brancatge i de reducció de capçada”, explica el regidor Pere Pujulà, qui afegeix que “es tracta d’una acció que repercutirà en la brotació de nou brancatge i rejoveniment de la fusta, ja que en molts casos s’observa un dèficit de la circulació de la saba fins a la part més alta de l’arbre. La poda evitarà que es produeixin més esqueixades a les branques i la posterior aparició de zones necròtiques amb el conseqüent risc de fractura”.

La poda dels exemplars centenaris s’emmarca en un pla que afecta altres zones de la ciutat. Fins avui, Ecoserveis ja ha treballat en els arbres de l’avinguda Perpinyà o del carrer Doctor Rovira, mentre que en els propers dies es podaran les palmeres de diferents punts de la ciutat, entre d’altres accions.