Pintades de La Forja a les portes de les oficines de la Policia Nacional a Figueres

2019-07-18 13:00

Aquesta matinada ha aparegut una pintada de “fora les forces d’ocupació” a les portes de les oficines de la Policia Nacional del carrer Pep Ventura de Figueres. Poc després del matí l’han netejada.

La Forja Alt Empordà, a través d'un comunicat i exhibint un vídeo, ha reivindicat l'acció "en el dia que fa 83 anys de l'alçament militar que va fer esclatar la Guerra Civil espanyola". Expliquen que no reconeixen "ni el poder judicial, ni les forces policials, ni els representants polítics de l'Estat espanyol".

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha lamentat aquesta acció contra la comissaria de la Policia Nacional  i ha demanat la dimissió del regidor de Guanyem Figueres, José Castellón, per ser el líder del partit que integra aquest col·lectiu. “Ens sembla intolerable que una associació integrada en un partit de l'equip de govern faci actes vandàlics a la ciutat”, ha qüestionat Amelló.

Per la seva part Junts per Figueres ha volgut condemnar "enèrgicament les mostres d’incivisme aparegudes aquesta matinada a la ciutat i exigim al govern municipal que actui amb contundència per expedientar i sancionar els autors". Junts per Figueres es referia també al fet que la seva seu i les d'ERC i Guanyem Figueres hagin aparegut encartellades amb missatges de pressió als partits independentistes de la ciutat reclamant-los unitat d’acció i adreçant-los preguntes com “què en fem de les preses polítiques?” o “quant exili i presó cal per tombar el mur?”‬.

Junts per Figueres manifesta que "som i serem uns ferms defensors de la llibertat d’expressió des d’una perspectiva cívica, però lamentem i denunciem que alguna d'aquestes accions estigui signada per un col.lectiu que es troba representat en l’actual Govern municipal", referint-se a la relació de La Forja amb Guanyem Figueres.