Philips i l'Ajuntament es comprometen a fer de la capital de l'Alt Empordà un laboratori per a la implantació de noves tecnologies

2010-06-09 18:04

Figueres es convertirà en una de les ciutats de referència per a la prova i implantació de mesures per a l’augment de l’eficiència energètica en l’àmbit públic. Ho han acordat representants de l’empresa Philips i de l’Ajuntament de Figueres en una trobada que s’ha realitzat aquest matí al consistori figuerenc.

“L’acord passa perquè a Figueres, sempre i quan l’Ajuntament hi estigui d’acord, es provin els últims avenços relacionats en l’eficiència i estalvi energètic”, explica el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, qui afegeix que “es tracta d’iniciatives que s’enfoquen cap a l’àmbit públic com l’enllumenat o intervencions en edificis municipals”. A més, a curt termini la multinacional holandesa realitzarà un estudi sobre l’enllumenat públic de Figueres per millorar-ne la seva eficiència, a més dels enllumenats del Teatre municipal el Jardí o del futur Centre d’Educació Integrat, entre d’altres. Estudis que, segons els representants de Philips, garanteixen entre un 50% i 80% de reducció en la despesa energètica. 

Durant la trobada, -en la que hi han assistit el regidor Richard Elelman, acompanyat de tècnics municipals;la representant de Philips a la Comissió Europea, Claudia Carta, i el director d’Eficiència energètica i Medi Ambient a Espanya i Portugal de la multinacional, Juan Carlos Aguilera- Philips ha refermat el seu compromís d’estar present al futur Parc Tecnològic de Figueres i a la Universitat.