Pessebre Vivent amb 130 figurants a l'església de Sant Pere de Figueres

2023-12-13 11:00

La Catequesi Interparroquial de Figueres ha organitzat, amb l'impuls de l'Associació "Amics de Sant Pere de Figueres", la realització d'un Pessebre Vivent a l'interior del temple de Sant Pere, que serà el primer pessebre vivent amb participació ciutadana que es celebri a la ciutat de Figueres després de molts anys.

El pessebre vivent comptarà amb un total de 18 escenes en les que hi participaran 130 figurants entre nens, nenes, pares i mares dels grups de catequesi de la ciutat, amb els seus catequistes.

Es faran dos únics passis el dissabte 23 i el divendres 29 de desembre, a les 19:00 hores, i l’entrada serà gratuïta.

El recorregut començarà pel porxo de la plaça de l’Església i finalitzarà a les escales que donen al carrer de la Jonquera, on també es podrà visitar la tradicional exposició de pessebres de la capella de Sant Sebastià.

Serà el pessebre vivent més gran de Catalunya celebrat en un espai interior, i en aquesta primera edició s'ha obtingut la generosa col·laboració de la Passió de Sant Climent Sescebes, el pessebre vivent de Navata, l'Associació de Veïns de l'Eixample, la CEE Mare de Déu del Mont, els armats de Vila-sacra, els Pastorets, Ceres Roura, La Cate i l'Ajuntament de Figueres.

Enguany l’acte coincideix amb la commemoració dels 800 anys del primer pessebre que Sant Francesc va fer a la localitat italiana de Greccio la Nit de Nadal de 1223.