Personal d'atenció al públic de l'Ajuntament de Figueres participa en un taller de sensibilització lingüística

2010-05-17 19:51

Una quarantena de treballadors, entre conserges de diferents centres educatius i diversos membres del cos de la Guàrdia Urbana, de l'àrea de Serveis Socials i de l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC) de Figueres, han participat aquest divendres, 14 de maig, en un taller de sensibilització lingüística organitzat per la Secretaria de Política Lingüística, en col·laboració amb l'Oficina de Català de Figueres.

L'activitat, que s'emmarca en la campanya "Encomana el català", ha consistit en un joc de rol, a partir del qual s'han treballat els conceptes de llengua comuna i de cohesió social, de gestió lingüística i d'abandonament i canvi de llengua.

Francesc Canet, director de l'Àrea d'Atenció a les Persones, ha introduït l'activitat remarcant “la importància que el personal de l'Ajuntament es dirigeixi als ciutadans en català i mantingui l’ús de la nostra llengua durant la conversa sempre que sigui possible. I és que sovint, per costums adquirides i tot i que no és necessari, canviem de llengua al dirigir-nos a una altra persona”.

Els participants al taller han exposat diverses situacions amb què es troben en la seva activitat quotidiana, i se'ls ha orientat sobre la millor manera de resoldre-les. En especial, s'ha fet èmfasi en la idea que quan es pressuposa que un ciutadà no parla català i se li enraona en una altra llengua, se'l discrimina perquè no se'l considera part de la comunitat sinó una persona forana. El proper divendres, 28 de maig, es farà un segon taller amb la mateixa temàtica.