Perelada presenta un nou vi inspirat en les aromes dels jardins del castell

2014-07-07 10:00

El celler empordanès Perelada llança Jardins Negre 2013, un nou vi jove inspirat en les aromes dels amplis jardins que envolten el Castell Perelada. 

Aquest nou Jardins Negre, amb una etiqueta il·lustrada per la flor del lilà seguint un estil que recorda el dels llibres de botànica històrics, es un vi que combina varietats autòctones i internacionals: Monastrell, Garnatxa, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon. El resultat és d’un color granat brillant. Destaca especialment l’aroma, que és afruitada, floral, intensa i molt envolupant. En boca és rodó, fresc, equilibrat i amb uns tanins presents però molt suaus que aporten sedositat i un agradable pas de boca. És un vi complexe, amable però intens al paladar, i de marcat estil mediterrani.

Jardins Negre ve a completar la gamma Jardins de Perelada, que comptava ja amb un vi blanc i un de rosat. En tots els casos es tracta sempre de vins joves, amb una complexitat de matisos florals que pretén il·lustrar l’essència dels jardins del Castell Perelada.

A la meitat del segle XIX, el paisatgista parisenc François Duvillers (1807-1881), un dels més prestigiosos de la seva època, va rebre del Comte de Perelada l’encàrrec de dissenyar els jardins del seu castell. Duvillers va decidir combinar la típica estructura geomètrica de Versalles o Chantilly amb una de més sinuosa, inspirada en els jardins anglesos, i plantar 158 espècies, tant autòctones com exòtiques.

Els jardins del Castell Perelada, oberts al públic des de l’any 2011, tenen una superfície de 33.800 metres quadrats dividits en 63 zones diferenciades.

Al llarg dels darrers anys han albergat un projecte de reintroducció de la cigonya blanca a l’Empordà i cada estiu són l’escenari d’un festival internacional de música en el que han participat alguns dels artistes més icònics del nostre temps.