Pere Puigbert exposa ‘Anima Naturae’ al Museu de l'Empordà

2015-06-30 13:00

El Museu de l’Empordà de Figueres acollirà des del 4 de juliol l’exposició ‘Anima Naturae’, del realitzador audiovisual Pere Puigbert (Ventalló, 1983). Són sis peces audiovisuals que retraten la natura de l’Empordà en l’estat més pur. Aquest treball ha estat reconegut amb el premi G! de comunicació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i s’inspira en els haikus, un tipus de poesia tradicional japonesa en què l’autor descriu molt breument una escena que ha vist a la naturalesa i que l’ha commogut. Per aquesta raó, Puigbert ha fet sis peces “despullades”, sense efectes especials, sense música i sense salts temporals.

“Són petites dosis, petits poemes, de sis escenes que m’han colpit”, ha explicat el realitzador audiovisual. L’obra convida els espectadors a “deixar de banda l’estrès, el mòbil, els problemes…” i a descobrir “racons d’un Empordà que potser no has vist mai”. De fet, el mateix autor assegura que no cal buscar “cap mena de simbolisme en les peces audiovisuals d’’Anima Naturae’” perquè el significat “no es troba en cap concepte o idea, sinó de forma directe en les sensacions que desperta l’escena” que veu el públic.

Per fer realitat ‘Anima Naturae’, Pere Puigbert ha recorregut més de 300 quilòmetres en un any i mig per mostrar el vessant més verge i pur de l’Empordà, on és menys evident la petjada humana. Són llocs que destaquen per la seva singularitat, desconeguts per a la majoria de gent, i retratats en totes les estacions. Les parades d’aquest singular viatge són el Cap de Creus, el Puig Neulós, les Salines, la Costa del Montgrí, els Aiguamolls i el Coll del Faig.

Aquesta exposició és una coproducció del Museu de l’Empordà de Figueres, l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, la Casa de la Cultura de Girona i el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.