Pere Casellas (PSC) no vol que el CEIP Carme Guasch es traslladi a la presó del carrer Sant Pau

2011-05-11 14:00

Pere Casellas considera que els alumnes del CEIP Carme Guash, que actualment estudien en mòduls prefabricats, mereixen disposar d’un equipament nou i modern i que la millor opció és que l’Ajuntament cedeixi uns terrenys a la zona de l’Olivar Gran, per tal que el Departament d’Educació de la Generalitat en financi la construcció, tal com preveu la llei.

Per al PSC aquesta seria també l’opció mes econòmica per als ciutadans, ja que les obres d’adequació de l’antiga presó suposarien un sobrecost que hauria d’assumir l’Ajuntament de Figueres. La Generalitat s’avé a cedir les dependències però és el Consistori qui ha d’assumir el cost que representaria transformar l’edifici en centre educatiu.

Casellas afirma que “els alumnes de l’escola no han de pagar les poètiques idees d’un alcalde que vol fer de les presons escoles; les escoles han d’estar per damunt de tot pensades per cobrir les necessitats educatives dels nens”.

El PSC proposa destinar l’edifici de l’antiga presó a equipaments públics que donin servei al barri i les entitats figuerenques, i que esdevinguin un nou punt de centralitat dins la ciutat.