Pere Casellas (PSC) es compromet a no privatitzar Fisersa

2011-05-06 19:00

El candidat del PSC de Figueres, Pere Casellas, ha mostrat la seva oposició a la privatització de l’empresa pública de serveis Fisersa, arrel que ahir el govern municipal va obrir la possibilitat de privatitzar-la.

Segons Pere Casellas, és clau que la gestió de Fisersa continui a mans públiques. D’una banda per poder mantenir i millorar el transport públic, que és indispensable per a la mobilitat ciutadana i afavoreix el comerç i el turisme de Figueres. I d’altra banda, perquè una privatització de la gestió de l’aigua suposaria un augment del preu del consum que repercutiria directament en les butxaques de tots els figuerencs.

Pere Casellas, que ha convocat als mitjans de comunicació acompanyat de la número 2 de la candidatura socialista, Mireia Guerrero, considera que Fisersa és una empresa altament eficaç, sanejada i rendible, i que té una vocació clara de servei públic.

Amb les dades a la mà, els ingressos generats per la taxa d’aigua i el clavegueram ascendeixen a 2,9 M€, mentre que les despeses generades pel mateix servei pugen a 1,6 M€. Tot i la inversió anual necessària per garantir la reposició i millora del sistema, Fisersa reporta 1 milió d’euros anuals a l’Ajuntament de Figueres que són destinats a serveis a les persones: serveis socials, educació, esports, i cultura.

Pel que fa al transport públic, les línies d’autobús han passat de portar 399.000 usuaris el 2005 a portar-ne 540.000 el 2010. Tots els barris de la ciutat estan connectats amb el centre i els serveis hospitalaris.

El candidat del PSC considera que el veritable motiu per a voler privatitzar Fisersa és eixugar l’enorme dèficit que Santi Vila ha creat en aquest mandat. Des del PSC s’aposta per fòrmules alternatives per reduir el dèficit sense que acabin repercutint al patrimoni i a les butxaques de tots els figuerencs.

Per tots aquests motius el PSC garanteix que, en cas que encapçali el govern de la ciutat, no privatitzarà Fisersa.