Pere Casellas considera que Figueres té una assignatura pendent amb el xipatge d'animals

2019-05-15 17:45

L’alcaldable del PSC, Pere Casellas ha presentat, des del Parc de les Aigües, les seves propostes per a la protecció d’animals i plantes. “Figueres ha de tenir l’etiqueta de ciutat amiga dels animals” ha dit el candidat socialista afegint "volem una ciutat amable, endreçada, on s’hi visqui bé, però no només han de viure bé les persones, els animals, també. Des de l’Ajuntament hi haurà el tacte, la sensibilitat, però també una defensa jurídica quan l’animal hagi estat maltractat, de manera que el consistori pugui prendre mesures”.

Casellas afirma que “a la ciutat hi ha mancances importants amb el tema dels pipicans. No n’hi ha suficients i els que hi ha tenen problemes de manteniment i neteja”. A banda dels pipicans, que requereixen mesures urgents, l’equip del PSC vol impulsar un conveni amb diferents residències perquè es puguin acollir animals perduts o abandonats. També es treballà en la creació d’una Oficina d’Animals per promoure el civisme entre els propietaris dels gossos però que també faci complir les ordenances relacionades amb els animals i les plantes. És a dir, caldrà imposar sancions per aquelles persones que no recullin els excrements de la seva mascota però també per als maltractaments. L’Oficina dels Animals podrà vehicular les denuncies i un agent cívic podrà fer
d’intermediari entre el denunciant i l’Ajuntament en els casos dels maltractaments. 

Amb tot, l’altra assignatura pendent a Figueres és la del xipatge i l’esterilització. Casellas declara que "no quadra que en una ciutat de 45.000 habitants hi hagués fins fa poc uns 300 animals censats, això no és real. Per això tots els vehicles de la Guàrdia Urbana han de tenir un lector de xip”. 

Finalment, Pere Casellas, es compromet a garantir una cavalcada de Reis sense animals. 

Lloc de cerca