Pere Casellas (PSC) vol assumir les competències de seguretat ciutadana si és alcalde de Figueres

2011-04-04 20:00

En el programa electoral de cara a les properes eleccions el PSC de Figueres farà una aposta molt clara per la seguretat a la ciutat i proposa una sèrie de mesures a adoptar per tal de garantir-la, ja que “una ciutat no és justa si no és segura i la gent no hi pot viure amb tranquil·litat”, ha declarat Pere Casellas. A més, considera que la seguretat és un dels principals problemes de la ciutat i una de les assignatures pendents de l’actual govern municipal.

Entre les propostes destaca l’assumpció de les competències de seguretat per part de l’alcalde. “Per la greu situació a la ciutat i per la meva trajectòria, són les competències de seguretat les que vull que depenguin directament de l’alcalde”. Casellas va exercir de regidor de seguretat entre 2004 i 2007.

Altres mesures per garantir la Seguretat Ciutadana a Figueres passarien per un increment de la Guàrdia Urbana fins a 90 agents per tal d’acostar-nos a la ratio desitjable d’agents per nombre d’habitants, per fer un control setmanal de les zones de tràfic d’estupefaents i per aplicar tolerància zero amb l’incivisme i la petita delinqüència.

En aquest mateix sentit, el grup socialista proposa que almenys un dels dos màxims responsables de la Guàrdia Urbana de Figueres visqui a la ciutat, la seguretat de la qual en depèn. Actualment els dos principals responsables viuen a més de 20 quilòmetres de distància de Figueres.

Pel que fa al barri del Juncària-Parc Bosc, Pere Casellas ha apuntat la necessitat d’instal·lar un punt de vigilància i atenció policial permanent al barri i el seu compromís de realitzar-lo si és escollit alcalde.