Pere Casellas (PSC) proposa que el castell sigui un parc urbà obert a tothom

2011-05-09 14:00

Pere Casellas vol convertir la fortalesa en un gran parc urbà, que estaria obert a tothom de les 10 del matí a les 7 del vespre, seguint el model de parcs d’altres ciutats europees.  Aquesta és la proposta que Pere Casellas té per el Castell de Sant Ferran i que ha presentat aquest matí davant de les portes de la fortalesa més gran d’Europa.

En una primera fase caldria establir un conveni amb el consorci i el ministeri. L’Ajuntament de Figueres s’ocuparia del manteniment i assumiria bona part dels costos que suposaria no cobrar entrada com actualment es fa per la visita. El cost econòmic seria molt baix i Figueres podria disposar d'un parc urbà de primer nivell. No s'exclourien possibles projectes que es volguessin portar a terme a la fortalesa i caldria negociar en cada cas, però una bona part del Castell -pati d’armes, fossars, etc.- estaria destinada a ús públic: passeig, esports, etc.

Una segona fase, tal i com contemplen el model de ciutat i la modificació del POUM que va presentar Pere Casellas, contemplaria una actuació en l’entorn del Castell de Sant Ferran amb l'objectiu de convertir-lo en un parc urbà integrat al conjunt de la ciutat.

Cal tenir present que tal com indica el projecte de ciutat del PSC, un cop finalitzat el pla de Rondes, l’Avinguda Salvador Dalí passarà a ser un boulevard que en part finalitzarà al Castell de Sant Ferran. És per aquest motiu que el PSC considera que el Castell esdevindrà un node de centralitat en la Figueres dels propers anys i que per tant, el primer que cal fer, és obrir-lo a la ciutat.

El candidat a l'alcaldia de Figueres pel PSC, ha manifestat que “nosaltres volem simbolitzar-ho dient que obrirem les portes del castell als figuerencs i als visitants i ho farem immediatament, per tal que tots puguem gaudir d’una fortalesa convertida en parc urbà”.