Peralada signa un conveni de seguretat viària amb el Servei Català de Trànsit

2017-01-11 16:00

L’Alcalde de Peralada, Pere Torrent, i la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, han signat aquest migdia el Conveni marc de col·laboració en matèria de seguretat viària i també l’Annex per a la redacció d’un Pla local de seguretat viària per a aquest municipi. A l’acte de signatura al consistori, també hi han assistit el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, la cap dels Serveis Territorials de Trànsit a Girona, Núria Gómez, i la responsable de Gestió i Planificació de Seguretat Viària de l’SCT, Anna Pintó. 

A través d’aquest Conveni marc s’establirà una col·laboració continuada entre l’SCT i l’Ajuntament de Peralada, amb la finalitat de desenvolupar accions concretes en matèria de trànsit per augmentar la seguretat viària de Peralada i Vilanova de la Muga que té una població de 1.981 habitants. Ambdós organismes es comprometen a desenvolupar polítiques per a una mobilitat més segura i una millora de la seguretat viària i reducció de víctimes d’accidents de trànsit, que en aquest cas són principalment de caràcter lleu, a les vies i carrers d’ambdós poblacions. 

En aquest sentit, l’SCT i l’Ajuntament de Peralada han signat també l’Annex per a la redacció d’un Pla local de seguretat viària pel municipi, a través del qual l’SCT oferirà assistència tècnica a l’ens municipal tenint en compte les característiques, configuració i particularitats tant de Peralada com de Vilanova de la Muga per millorar-ne la seguretat viària a través d’un diagnòstic de l’accidentalitat a l’àrea local.

Un dels objectius del Pla estratègic de seguretat viària 2014-2020 és el d’impulsar un espai continu de seguretat viària (zones urbanes i interurbanes) i continuar apostant fermament per la cooperació amb els ajuntaments i les autoritats locals per avançar en seguretat viària al conjunt de Catalunya. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de reduir les víctimes i assolir la Visió 0, s’estan desenvolupant iniciatives, a través d’aquests convenis locals, orientades a mantenir les condicions de seguretat a tota la xarxa viària de Catalunya, més enllà de la tipologia de via i zona (urbana i interurbana) amb la conseqüent coordinació del món local amb l’SCT.