Peralada inaugurarà una exposició sobre les 25 monedes d'or trobades al poble l'any 2003

2013-03-30 18:00

Peralada celebrarà el proper cap de setmana, 6 i 7 d’abril, la Festa de Pasqüetes. L’acte principal d’enguany serà la Inauguració de la instal·lació al voltant de les 25 monedes d’or aparegudes durant les prospeccions arqueològiques realitzades l’any 2003, en l’Antic Hospital de Pobres de Peralada, també conegut com a Casa de les Bombes. Vint-i-cinc monedes d’or del segle XVIII que es localitzaren amagades en l’avantbraç d’una persona enterrada en aquesta institució, de la que en tenim notícies ja en època medieval. 

Actualment, aquestes monedes es troben dipositades en el Gabinet Numismàtic del Museu Nacional d’Art de Catalunya MNAC.  L’Ajuntament de Peralada, des de l’any 2005 ha treballat perquè aquest patrimoni tornés a la nostra Vila i pogués ésser exposat en el Museu Municipal, ubicat en el Centre de Turisme Cultural Sant Domènec. A dia d’avui, aquestes gestions han donat el fruit desitjat i, per fi, amb motiu de la Festa de Pasqüetes, les monedes es podran contemplar en la sala que es destinarà dins el Museu. 

Els actes de la festa començaran dissabte al mati amb una caminada popular,  a la tarda un espectacle d’animació infantil, tot seguit la inauguració de l’exposició i al vespre un espectacle de màgia a càrrec del Mag Raul. Per l’endemà s’han programat múltiples activitats, com el concert, les sardanes i el ball a càrrec de l’Orquestra Maravella. Durant tot el cap de setmana també es podrà gaudir del parc d’atraccions situat en el Patí de les Antigues Escoles noves.