Peralada ha inaugurat el seu festival amb 200 músics en escena

2013-07-14 10:00

L’Auditori del parc del Castell de Peralada, amb una ocupació del 80%, ha estat l’escenari del primer espectacle del festival 2013 que enguany està dedicat a Giuseppe Verdi i Richard Wagner en el bicentenari del seu naixement

El Festival Castell de Peralada ha dedicat aquesta obra mestra de Verdi a la memòria d’un dels grans poetes catalans, Salvador Espriu, en el centenari del seu naixement. 

Dos-cents músics damunt de l’escenari i les excel·lents interpretacions de la soprano Eva-Maria Westbroek, la mezzosoprano Luciana D’Intino, el tenor Giusseppe Filianoti i el baix Michelle Pertursi han fet vibrar el públic que omplia l’Auditori en aquest primer dia del festival. Aquest concert ha estat la primera vegada que Josep Pons, director titular de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, ha dirigit el Rèquiem de Verdi amb la seva orquestra. La soprano Eva-Maria Westrobek repetirà actuació a Peralada el proper 2 d’agost en el concerto Wagner – Mariinski. 

El Rèquiem de Verdi es va estrenar el 22 de maig de 1874 en el primer aniversari de la mort del poeta i escriptor Alessandro Manzoni. La mort d’aquest poeta va afectar especialment Giuseppe Verdi que va composar i dedicar aquest Rèquiem considerat una obra mestra. 

Abans del concert, el matrimoni Suqué-Mateu, promotors i ànimes del festival, han fet la tradicional festa d’inauguració a la que han assistit, entre d’altres, la M. Hble. Sra. Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, el M. Hble. Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya, l’Excma. Sra. Mª Llanos de Luna, delegada del Govern de l’Estat a Barcelona, l’Il·lm. Sr. Pere Torrent, alcalde de Peralada, l’Hble. Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura, l’Hble. Sr. Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat i l’Hble. Sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació i el Sr. Miguel Ángel Recio, director general de l’INAEM.

Foto: Shooting - Miquel González