Per Sant Joan les bruixes tornen a Llers

2016-06-23 16:00

Llers es torna a convertir el dia de Sant Joan en un poble embruixat i ple d'encanteris, misteris i sorpreses per tot arreu amb la celebració de la Fira 'Fes-te bruixa'. La plaça del Ramal serà per un dia en 'El racó de la bonaventura' perquè els visitants hi trobaran tiradores de cartes, llegidores de mans i intèrpretes de les runes. Una de les novetats de la fira d'aquest any és la concentració d'aquestes pràctiques d'endevinar el futur al Ramal, de fet, el punt d'on surten els diferents camins de les activitats. 

"El Ramal tindrà una especial rellevància amb les diferents pràctiques per llegir la bonaventura i els visitants també podran deixar les seus missatges a l'Olla dels desitjos", avancen les portaveus de l'organització, Núri Llinares i Anna Admetlla. Com a punt cèntric de la fira, al llarg del dia, hi aniran passant actuacions com ara Les Bruixes i Bruixots de Sant Joan Les Fonts i l'espectacle itinerant 'El carro de la por' del sempre espectacular Mag Karlus. Llinares i Admetlla destaquen també que les parades que ofereixen remeis naturals i casolans es concentraran a La Placeta de les Herbes, una petita plaça que es va inaugurar durant la fira de l'any passat i se li va posar aquest nom en homenatge a la saviesa popular que les dones -bruixes o no bruixes- han transmès de generació a generació.

Vist l'èxit de l'any passat, el recinte de Can Casagran concentrarà les activitats pensades per a la mainada: tallers de manualitats, El Cau de les Rondalles i el tauler gegant d'escacs, entre d'altres. Un dels espectacles més esperats serà, sense dubte, el Ball de les Bruixetes. Pensant en els adults hi haurà diferents conferències al Castell: 'Temps al temps', amb Carme Joan, coneguda com la Bruixa de Llers, o 'La Lídia de Cadaqués', amb Rosa López. Els Comediants de Llers representarana la tarda l'obra 'Les bruixes de Llers i el primer vampir català, el Comte Estruch'.

"La intenció és que els visitants es puguin moure per tot arreu i es trobin les propostes -indiquen les organitzadores- i moments sorprenents amb músiques i personatges màgis i fantàstics". Els GraLlers i Festorum de 5 animaran els carrers al llarg de la jornada i la cloenda de la fira arribarà de la mà del Ball de Bruixes, amb un renovat ritual participatiu.