Per Fires, la Cate mostra “Racons del món” de Salvador Torres

2010-04-25 17:00

Del 29 d’abril i fins el 16 de maig es podrà veure a l’espai Cultural “la Cate” una exposició de diorames realitzats per Salvador Torres Gómez que porta per títol “Racons del món”, organitzada pel Patronat de la Catequística en motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu.

Els diorames, que tenen la seva aplicació generalitzada en la inconografia del pessebre, consisteixen en la reproducció a petita escala de paisatges o escenes interiors, ubicades dins de caixes tancades on la il·luminació ajuda a crear l’ambientació adient.

Els que presenta Salvador Torres, fins a un total de vint, són tal com anomena el títol de la mostra, “racons” d’un món real i proper, com per exemple la muntanya de Sant Pere de Roda, la façana d’El Port de la Selva o el llac de Banyoles. A voltes el paisatge és més llunyà (Campo de Criptana o Atenes), fantàstic (la proa d’una galera, o el bosc medieval) o oníric (cova infernal).

En aquests diorames Torres sintetitza dues de les activitats o aficions per les quals ja és prou reconegut: la pintura i el teatre. El diorama es realitza amb materials reciclats, convenientment pintats, i es serveix de la perspectiva talment com les escenografies, tècnica que Torres domina com ningú.

Salvador Torres participa a la Mostra de Pessebres que cada any s’organitza al Patronat i ha estat un dels tres responsables de la restauració del Pessebre de l’Asil, concretament de la part de les figures i els decorats.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dijous 29 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, i romandrà oberta fins els 16 de maig. L’horari dels dies feiners és de 18:00 h a 20:00h, i el dels festius, de 12:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00.