Pensen en un nou enfocament per al Museu de l'Emporda

2014-10-13 17:00

El Govern municipal treballa en un projecte que, a curt i mig termini, ha de reforçar el paper del Museu de l’Empordà com a nou centre de dinamització de l’art de Figueres i l’Alt Empordà. Creat el 1946 a la seves col·leccions hi ha obres que es remunten a finals del segle XIX. Un fons, creat a partir dels dipòsits del Museo del Prado i de donacions i llegats de personatges il·lustres empordanesos, que des del 1971 s’ubica a l’edifici actual, concebut com a museu d’arqueologia i història de l’art.

Des del Govern municipal es considera que, després de més de quaranta anys, ara és el moment de donar un nou enfocament a l’equipament, actualitzant totes les seves vessants. Pel que fa a l’edifici es treballa en una reforma que, a més de repensar l’accés, permeti dotar-lo d’instal·lacions modernes i adients a les noves propostes museístiques actuals.

Sobre l’activitat museística es treballarà per centrar la projecció en artistes locals, vetllant per la difusió de la història artística figuerenca i comarcal, així com la promoció de nous valors artístics de la ciutat proposant projectes i exposicions. Tot això, amb un nou discurs museístic, més actual i donant importància a la creació comarcal, la seva història i el seu futur.

Unes actuacions, de continent i contingut, que es complementaran amb una obertura cap a l’exterior, oferint punts de col·laboració amb altres museus o galeries, per fer que el Museu de l’Empordà es converteixi amb un motor real de l’activitat cultural i artística de Figueres i comarca.

Finalment, destacar que també es treballa per potenciar el paper educatiu i formatiu del museu. Un nou espai que ha d’acollir activitats educatives relacionades amb l’art, no només a l’interior del museu; a més de promoure beques de recerca per a estudiants de batxillerat i història de l’art, per tal d’aprofitar el fons artístic per a estudis de recerca.