Pasqual Maragall i Joan Armangué conversen sobre "Una idea de l'Empordà"

2010-11-04 08:44

Una idea de l'Empordà dins l'Espai Català Transfronterer, el primer llibre digital sobre l'Empordà, escrit per l'exalcalde de Figueres Joan Armangué està dedicat a Pasqual Maragall. El llibre s'encapçala amb la frase "Entenc avui que, quan Europa sigui la nostra pàtria gran, sempre ens quedarà l’Empordà”, que simbolitza l'estima de Maragall per l'Empordà, i que ha estat l'eix d'una trobada a l'Oficina del President a Barcelona.

L'Empordà com a territori i la vigència del fet transfronterer com a espai comú de construcció, han suscitat una sèrie de reflexions i d'anàlisi sobre el paper de l'Empordà en la regió transpirinenca, així com la situació de desenvolupament de l'Euroregió. En aquest sentit, cal destacar la coincidència en la valoració positiva dels avenços en l'àmbit transfronterer de la salut, endegats per la consellera Marina Geli, autora del pròleg del llibre. En la trobada, s'han analitzat també d'altres qüestions de l'actualitat política i econòmica, amb l'escenari a la vista del 28-N.

Amb motiu de la publicació d'aquest llibre digital, que es pot aconseguir gratuïtament des de www.unaidea.org, Joan Armangué donarà una conferència, en el marc d'Atenea, el divendres 12 de novembre a les 20,15h. en el Casino Menestral Figuerenc.