Pas endavant per a la conversió de l’actual presó de Figueres en el nou CEIP Carme Guasch

2010-05-19 19:16

Els treballs per convertir l’actual centre penitenciari de Figueres en la nova seu del CEIP Carme Guasch avancen a bon ritme. Els serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya han confirmat a l’Ajuntament de Figueres la vialitat del projecte.

Responsables del Departament han treballat i avaluat els darrers mesos les possibilitats de remodelar l’actual presó de Figueres perquè pugui acollir un centre educatiu amb totes les garanties. La valoració final és positiva i els tècnics han arribat a la conclusió que és viable la conversió de l’edifici de l’antiga presó en un centre d’ensenyament infantil i primari.

“Una conversió, que segons mostren els primers plànols, es faria reutilitzant la major part de l’edifici i construint un mòdul d’aularis per als alumnes d’ensenyament infantil adossat al carrer Albert Cotó”, explica el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, qui afegeix que “la resta d’aules i serveis d’un centre educatiu d’aquestes característiques es poden situar perfectament entre la planta baixa i el primer pis de l’edifici”.

El Servei d'Urbanisme de l'Ajuntament treballen ara en l’estudi urbanístic que ha de permetre adequar l’actual parcel·la de la presó per fer possible l’equipament docent fent-ho compatible amb una de les propostes sobre espais lliures del Planejament General Vigent. Proposta que passa per obrir un nou passeig entre els carrers Torres i Bages, Sant Pau, Albert Cotó i l’avinguda Salvador Dalí.