Pas endavant per a la concreció del túnel del castell de Sant Ferran

2010-05-31 18:54

El Govern municipal de Figueres valora l’anunci de l’inici del procés d’exposició pública dels estudis de la ronda Nord de Figueres com un pas més per a la concreció dels accessos a la nova estació ferroviària. En aquest cas fent possible la connexió amb la nova estació ferroviària a través d’un túnel per sota el castell de Sant Ferran.

No obstant això, l’Ajuntament es mostra prudent davant de l’anunci perquè la Generalitat contempla la possibilitat d’una execució inicial d’un dels dos túnels si el context econòmic i pressupostari ho requerís. Una circumstància que podria provocar posar en funcionament una infraestructura que no donés resposta a les necessitats del territori i la ciutat des del primer dia.

L’execució del projecte de túnel per sota el castell de Sant Ferran, així com el perllongament de la C-31, són infraestructures llargament reivindicades pel consistori figuerenc i pel territori. Ho demostren les interpel·lacions, en forma de pregunta, al conseller de PTOP de l’alcalde de Figueres, Santi Vila, en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya o les múltiples trobades amb els responsables del departament. Precisament, en una de les últimes trobades, Vila va estar acompanyat per l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

Finalment, recordar que la setmana passada -i gràcies a la feina feta des de l’Ajuntament de Figueres- Adif va acceptar modificar el projecte d’accés peatonal a la nova estació ferroviària ampliant i allargant el passatge que connectarà l’equipament amb la ciutat.