Panells solars a l'edifici de l'OMAC de Figueres permetran cobrir un 22 per cent del consum de les dependències de la Guàrdia Urbana

2019-09-18 17:00

L’Ajuntament de Figueres ha executat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici dels Serveis Tècnics (OMAC) ubicat a l’avinguda Salvador Dalí. El nou equipament, que va entrar en funcionament el passat 6 de setembre, està destinat a l'abastiment elèctric de les dependències municipals de la Guàrdia Urbana.

La nova instal·lació elèctrica disposa de 70 mòduls fotovoltaics que proporcionen 20 kW de potència i una producció aprofitable d'electricitat prevista de 24.958 kWh, el que permetrà cobrir un 22% del consum elèctric anual de l'edifici policial.

El cost d'aquest equipament ha estat de 36.227,64 €, dels quals 12.000 € han procedit de la campanya "Del Pla a l'acció" (2018-2019) que promou la Diputació de Girona i, la resta, han estat aportats pel mateix Ajuntament de Figueres.

La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, ha ressaltat que "l'elecció de l'edifici de la Guàrdia Urbana no ha estat casual. Aquestes dependències han d'estar en funcionament els 365 dies de l'any i amb les noves plaques, ajudarem a reduir el cost econòmic del subministrament elèctric a través de l'autoconsum".

Aquesta nova instal·lació fotovoltaica s'afegeix a la coberta fotovoltaica situada a la plaça de Catalunya, que proporciona una potència elèctrica de 90 kW i es destinen íntegrament a l'abastiment de la xarxa elèctrica comercial. Per a l'any 2018, la coberta de la plaça Catalunya va arribar a generar 102.326 kWh.