Pablo Carbonell presentarà el seu llibre a Figueres abans d'actuar amb Los Toreros Muertos al Festival Còmic

2016-03-16 11:00

“El Mundo de la Tarántula” és un dels llibres de l'any segons l'editorial independent Blackie Books, una obra autobiogràfica a través de la qual el polifacètic Pablo Carbonell relata amb el seu peculiar estil diferents esdeveniments que han influït en la seva trajectòria com a artista i han conformat la seva personalitat caòtica i irreverent. 

Des de la seva infantesa gaditana als seus projectes cinematogràfics més recents. El llibre constitueix una repassada a tota una època i tot un món i alhora una interessant reflexió sobre la naturalesa de la creació artística.

El Festival Còmic juntament amb Llibres Low Cost de Figueres ha programat un acte per presentar el llibre, aprofitant la visita de l'artista a la ciutat, en motiu del Concert que Los Toreros Muertos oferirà per cloure la IX edició del festival. L'única actuació a Figueres d'aquesta banda mítica va tenir lloc a la Plaça de l'Escorxador l'1 de maig de 1987. Gairebé trenta anys més tard, Pablo Carbonell torna a la càrrega amb el seu grup, tant o més irreverents, transgressors i satírics.

El Festival vol recordar aquells temps en que la llibertat d'expressió s'exercia sense tants complexos com avui en dia, aquell moment històric en que l'humor anàrquic i llibertari es podia utilitzar sense por de represàlies per part dels poders fàctics. Pablo Carbonell passarà abans del concert pel Saló de descans del Teatre municipal El Jardí per explicar-nos de viva veu els detalls d'aquest gran exercici literari que deixarà garratibat a més d'un, quan el llegeixin.

L'acte de presentació de les memòries serà retransmès via Periscope a través de la Revista Esguard que es traslladarà també fins a la capital empordanesa amb el seu “Esguard On Tour” per entrevistar a l'artista amb una de les col·laboradores habituals de la revista digital catalana i encarregada de presentar l'acte, Txe Arana. L'escriptor i músic Jordi Casals també participarà a l'acte cantant algunes cançons del grup de Pablo Carbonell. Serà el diumenge 27 de març a les 6 de la tarda.