Ovació de 10 minuts a Jonas Kaufmann a Peralada

2012-08-23 08:00

Kaufmann ha fascinat i emocionat el públic de Peralada amb un concert en què s’ha acompanyat per l’Orquestra de Cadaqués dirigida per Roger Rieder i en el qual ha fet un repàs de la seva carrera amb àries de Verdi, Wagner, Bizet, Mascagni o Giordano. La gala lírica que ha ofert el tenor alemany ha rebut una emocionant ovació del públic de més de 10 minuts 

La sintonia del tenor amb el públic ha estat total des del primer moment, fet que ha quedat clar quan ha ofert fins a cinc bisos, un més dels previstos. Les mostres de reconeixement per part del públic han estat notòries des de l’aparició del tenor a l’escenari i s’han mantingut fins al darrer moment, quan un agraït Kaufmann ha demostrat que estava gaudint d’aquest concert, l’únic que farà a l’estat espanyol.

Jonas Kaufmann, considerat la veu del moment, es mou sense dificultats tan pel repertori líric com el dramàtic, fet que el singularitza i distingeix de molts altres tenors.   El concert de Jonas Kaufmann ha representat el tancament de la 26 edició del Festival Castell de Peralada, fet que no s’han volgut perdre diverses personalitats del món cultural i polític. Entre els primers, destaquen Jaume Aragall, Carlos Caballé o Xavier Soler, Joan Francesc Marco (director del Gran Teatre del Liceu) o Jordi Roch (president de les Joventuts Musicals de Catalunya).

Foto: Josep Aznar