Otamendi i Canaleta parlaran d'Euskal Herria després de les eleccions basques al Cercle Sport

2012-11-04 10:30

Aquest dijous 8 de novembre a les 20,15 hores del vespre es durà a terme, en el Cercle Sport de Figueres, una conferència a càrrec del periodista basc Martxelo Otamendi i el consultor polític Pau Canaleta que tractarà sobre la situació que es presenta a Euskal Herria un cop passades les eleccions basques.

Martxelo Otamendi és un periodista basc conegut per haver sigut el director del diari Egunkaria des del 1993 fins al moment del seu tancament l’any 2003 per ordre del jutge instructor de l’Audiència Nacional Juan del Olmo. Fou arrestat i incomunicat durant 5 dies en els quals va ser torturat, segons va declarar i denunciar un cop en llibertat. Malgrat tot, la denúncia va ser arxivada i no ha sigut fins aquest octubre que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat a l’estat espanyol a pagar-li una indemnització de 24.000 € per no haver investigat els fets. Actualment és director del diari Berria, considerat el successor d’Egunkaria.

Pau Canaleta, llicenciat en història per la UdG i diplomat en estudis europeus pel Ministeri d’Assumptes Exteriors d’Espanya, és consultor en estratègia electoral, política i empresarial. Al llarg de la seva vida professional ha participat com estratega en diverses campanyes electorals i ha fet d’assessor de comunicació a diferents candidats i professionals. A part, exerceix de professor i director de cursos d’estratègia electoral i màrqueting de ciutat de la Fundació Universitat de Girona.