Oscar Tusquets presenta 'Sin figuración, poca diversión' a Figueres el dimarts 10 de maig

2022-05-05 17:00

Oscar Tusquets presentarà el seu nou llibre Sin figuración, poca diversión (Tusquets) a Figueres el dimarts dia 10 de maig, a les 5 de la tarda. L’acte és organitzat pels Amics dels Museus Dalí amb la col·laboració del Museu del Joguet de Catalunya, que acollirà aquesta presentació.

El llibre Sin figuración, poca diversión d'Oscar Tusquets proposa un recorregut deliciós sobre nombrosos temes relacionats amb l'art: paisatges, edificis arquitectònics, escultures, pintures, fotografies i dissenys. I encara que en aquestes pàgines no es pretén demostrar res, sí que es posen en qüestió recalcitrants llocs comuns sobre l'interminable debat entre (la mal anomenada) abstracció i la figuració.

Totes les obres que recull l'autor en el llibre, sense complexos ni traves, són obres molt estimades, i totes elles són figuratives o són objectes útils (o les dues coses alhora), doncs, com assenyala Oscar Tusquets: «En l'art no figuratiu no aconsegueixo trobar, per molt que m'esforci, l'amor, el sexe, el pecat, la divinitat, l'amistat, el pas del temps, la mort, l'humor, els records fugaços... tot plegat apassiona i m'ajuda a continuar vivint».

Insistint (que no repetint) en les idees estètiques que l'autor ha defensat sempre als seus llibres, aquesta obra es combina amb les imatges i comentaris inclosos a l'atractiva sèrie Art with Oscar que la fotògrafa Eva Blanch comparteix a Instagram.

L'acte serà presentat pel periodista Josep Playà i Maset i compta amb la col·laboració de la delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquictectes de Catalunya (COAC). L'acte és obert a tothom.