Organitzen una xerrada sobre el TTIP a La Cate

2016-05-31 10:00

La Plataforma NO al TTIP de l'Alt Empordà, organitza una xerrada amb Cristina Pina, coordinadora de la Campanya No al TTIP a Catalunya. Es farà el dijous 2 de juny a la Cate de Figueres a les 8 del vespre.

El TTIP és un acord de lliure comerç, que la Unió Europea i els Estats Units estan negociant en secret. Aquest acord suposa una amenaça per a totes aquelles normatives i regulacions que, des del nivell municipal fins als estats, ens protegeixen dels abusos de les grans empreses i del capital financer. Parlem de la legislació mediambiental i laboral; parlem de la petita pagesia i del petit comerç; parlem de la seguretat alimentària i dels serveis públics. Parlem de la pèrdua total de sobirania nacional i municipal.

La Plataforma té com a un dels seus objectius aconseguir que els ajuntaments de l'Alt Empordà es declarin municipis lliure del TTIP i que es mostrin disposats a no aplicar la legislació que se'n derivi si s'arribes a signar. És per això que insten a l'Ajuntament de Figueres a declarar-se municipi lliure de TTIP.

Donat que com a Plataforma no pot presentar mocions, s'ha enviat la moció a diferents grups polítics, per tal que si hi estan d'acord, l'assumeixin i la presentin conjuntament.