Organitzen la trobada reivindicativa 'Esborrem la frontera' a Maçanet de Cabrenys

2021-03-08 17:00

El passat 11 de gener la Prefectura dels Pirineus Orientals de l’Estat francès va decidir tancar cinc passos de frontera que comuniquen les comarques del Roselló, el Vallespir i l’Alta Cerdanya amb les de l’Alt Empordà i la Cerdanya.

Aquests camins eviten recorreguts molt llargs per desplaçar-se entre pobles veïns. El fet que siguin tancats comporta un greuge per les activitats econòmiques i els serveis de la zona.

Des de fa unes setmanes entitats i organitzacions d’aquestes comarques veïnes han començat a treballar conjuntament per aconseguir la reobertura de les carreteres amb la col·laboració de municipis i entitats supramunicipals. Així mateix s’ha redactat un manifest amb l’objectiu d’afegir adhesions a la demanda d’obertura.

Pel proper diumenge 14 de març, a les 11 del matí, s’ha convocat una concentració al Pont del Riu Major al punt del tall de la carretera que comunica Maçanet de Cabrenys amb Costoja amb el lema "Esborrem la frontera". Al llarg del matí s’aniran succeint parlaments amb actuacions musicals. A part de la presència d’alcaldes de municipis afectats també es comptarà amb la participació d’altres càrrecs electes del país.

Aquesta serà la primera convocatòria del seguit d’accions que es volen programar fins que es normalitzi la circulació.