Okup'Alt rep el reconeixement dels professionals de polítiques de joventut

2018-11-16 12:00

El projecte Okup'Alt del Consell Comarca del l'Alt Empordà ha estat reconegut com a bona pràctica pels professionals catalans que treballen en polítiques de Joventut.

V a ser en el marc d'una jornada celebrada a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell a Tàrrega, on es va debatre sobre les possibilitats d'ocupació juvenils en el territori, i organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut (ACPPJ). Allà es va presentar l’Okup’Alt com a bona pràctica i com a un projecte referent a l’hora de treballar la formació professionalitzadora amb joves.

Aquesta iniciativa, creada per l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va néixer per a afavorir l'emancipació de forma integral dels joves de l'Alt Empordà, fent-los més ocupables i apropar-los a les empreses de la comarca. En aquest sentit, porta des del 2010 oferint a joves de 16 a 24 anys, que no es troben estudiant ni treballant, la possibilitat d'aprendre un ofici i trobar feina.

Per a aconseguir-ho, un professional del sector s’ocupa de la seva formació i un educador vetlla per benestar personal i del grup. Van aprenent l’ofici d’una manera totalment pràctica (actualment tasques forestals, manteniment i pintura, i perruqueria i estètica) mentre van treballant per diferents municipis de l’Alt Empordà. Per a complementar la formació es donen les eines per a que els joves millorin les seves habilitats competencials i es formin en diferents àmbits.

L’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut, va considerar que “era oportú que l’Okup’Alt entrés a formar part de la plataforma de bones pràctiques per la seva idoneïtat i realisme alhora d’afrontar les problemàtiques juvenils en el territori, i per a la seva vocació d’incidir en tres aspectes claus de la persona. Es a dir, es realitza una formació en oficis que tenen sortida laboral a la comarca, i alhora es treballa a nivell formatiu, a nivell d'ocupabilitat, i a nivell emocional. Per tot plegat es considera l’aprenentatge com tot allò que permetrà al jove emancipar-se, i en acabat, que cada jove pugui du a terme el seu projecte propi de vida”.

Coincidint amb aquest reconeixement, cal recordar que les inscripcions per a participar a l’Okup’Alt 2019 acaben d’iniciar-se i els joves poden formalitzar aquest tràmit o informar-se sobre el curs a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà.